Premiär för BOKSOFFAN – podden

Äntligen! Det är dags för första avsnittet av BOKSOFFAN -podden.  En pod om och med berättare och berättande. Programledare för Boksoffan – podden är Johan Hagesund och Jan Holmbom. En nära släkting till Boksoffan -podden är programserien med samma namn som finns på YouTube. Även där är det Johan och Jan som sitter i soffan. Boksoffan är en mötesplats för aktuella och intressanta berättare och berättelser från världens alla hörn och härikring.  På YouTube kort och bildligt – i podden längre och ännu mer bildande.

I det premiäravsnittet av Boksoffan – podden är författaren Göran Redin gäst.
Göran Redin är civilingenjören och projektledaren med passion för historia. En dag fanns berättelsen om syskonen från Lövberga gård där och fann sin plats i det tidiga 1600-talet. Debutromanen Ett fjärran krig kom hösten 2013, uppföljaren En skärva hopp hösten 2014 och hösten 2016 fortsatte berättelsen i Ett bräckligt liv. Den fjärde boken i Lövberga-serien kom i höstas och har titeln En vilsen själ. Göran är uppvuxen i Björsäter i Östergötland men bor sedan många år i Stockholm.

Det blir ett samtal om skrivande, om Östergötland och rent av lite Axel Oxenstierna.
…å du, vi håller på att prova oss fram i den tekniska djungeln så ljudet kommer att bli ännu bättre i nästa avsnitt…

3 kommentarer

 1. Katarina Delden

  11 april, 2018 at 13:41

  Hej!
  Hoppas att ljudkvalitén blir bättre tycker Katarina från Björsäter.

  • Janne

   24 april, 2018 at 19:34

   Helt rätt Katarina. Bedrövlig ljudkvalitet på det här allra första avsnittet av podden. Vi valde ändå att lägga upp det bara för att Göran har så mycket intressant och fängslande att berätta även utan för sina boksidor. Man får helt enkelt uthärda och skruva upp ljudet…

   Men vi är ute på en kunskapsresa och har lärt oss så redan nu i nästa avsnitt där Ingemar Fasth, tranåsgrabben som idag är konstnärlig ledare på Kulturhuset Stadsteaterns litteraturscen, är gäst är ljudet mycket mer behagligt.
   Hoppas du fortsätter att lyssna.

   Det är väl inte heller helt otroligt att Göran kommer tillbaka i ett avsnitt längre fram…

   Allt gott! /Janne

 2. Hans-Göran Ankarcrona

  25 april, 2018 at 21:33

  Jamen det var väl en fin inledning. Ni är så ambitiösa och positiva och den tonen gör allt för oss lyssnare. Ni sprider glädje med er frejdiga intervjuteknik. Och Göran Redin (som jag har träffat några gånger nu på bokmässorna) fick jag äntligen veta mycket mer om. Vilken disciplinerad person. Av med hatten! Men denna disciplin tycks i lika hög grad (eller högre) gälla Jan och Johan. (Upp kl. 4 och jobba?! Va! Som Knausgård.) Podd är förstås ett helt rätt grepp för en fördjupning i person och ämne, även om jag saknar den roliga kortisen i soffan. Glöm inte att då å då skjuta in: Ni lyssnar på Boksoffans intervju med författaren xxx. Det klassiska ”för nytillkomna lyssnare”, även om det inte är direktsändning detta. För sånt sysslar ni väl inte med? 🙂 Ska snart lyssna på nästa intervju. Tack ska ni ha så länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 BOKSOFFAN

Tema av Anders NorenUpp ↑